Друштво Математичара Србије
Подружница Шабац

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

14.12.2022.

Границе за пролаз на општинско такмичење
На оштинско такмичење из математике, пласирали су се ученици који су освојили:


45 или више поена у трећем и четвртом разреду,

40 или више поена у петом, шестом, седмом и осмом разреду. 

 

Са поносом можемо рећи да је такмичење из математике најмасовније од свих са преко 850 учесника на школском такмичењу. Њих 430 имаће прилику да се у фебруару надмеће и на општинском такмичењу. Детаљније информације о општинском такмичењу моћи ћете да нађете на овој страници. Списак учесника општинског такмичења можете видети овде.

 

 


09.12.2022.

Школско такмичење из математике ученика основних школа
Данас је у преко 800 школа у Србији одржано школско такмичење из математике. Задатке и решења са такмичења можете видети овде. Збирне коначне резултате за све школе које учествују на општинском такмичењу у Шапцу, као и границе за пролазак на општинско, објавићемо у среду 14.12. око 22 часа.


08.05.2022.

Државно такмичење из математике ученика средњих школа - Б категорија - КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ
Коначни резултати по разредима: први, други, трећи, четврти. Свим ученицима честитамо на постигнутим резултатима и видимо се сутра на додели!


07.05.2022.

Државно такмичење из математике ученика средњих школа - Б категорија
Драги ученици,

 

Задатке и решења са државног такмичења можете видети овде.

Прелиминарни резултати: први разред, други разред, трећи разред, четврти разред. Жалбе се предају у кутију испред школе. Завршетак жалби за први, други и трећи разред је у 20 часова, а за четврти разред у 20:15. Одговоре на жалбе ће након поновног прегледа комисија предавати ученицима испред школе на месту где су их и предали. Коначни резултати и награде ће бити објављене само на сајту.

Подсећамо вас и да је додела награда сутра од 10 часова у позоришту.


06.05.2022.

Државно такмичење из математике ученика средњих школа
Са задовољством вас обавештавамо да ће се предстојеће државно такмичење из математике ученика средњих школа одржати у нашем граду 7. маја. Домаћин државног такмичења је Шабачка гимназија, чији ђаци већ дуже од деценије остварују сјајне резултате. Такође, Шабачка гимназија ове године обележава 185 година постојања, што је сврстава у најстарије образовне установе у Србији.  8. маја је планирана свечана додела медаља најуспешнијим ученицима.

Државно такмичење су помогли пријатељи: Град Шабац, Еликсир фондација (при Еликсир групи) и компанија СЕТ д.о.о.
 
Све потребне информације су у наставку:  

ЛЕТАК СА ДЕТАЉНОМ САТНИЦОМ 
Сатница такмичења
Распоред ученика по учионицама    
Информације о смештају